Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Op A10 verongelukte motorrijder (44) was geliefd SP-lid: "Bizar dat hij er niet meer is"

28 december 2018, 06.51 uur
Door: · Foto: SP

Vrijdag zou Ronald Dooper (44) uit Wormerveer zeventien jaar lid zijn van de SP Zaanstreek. Helaas gaat hij die mijlpaal niet halen, omdat hij en zijn vriendin afgelopen zondag omkwamen bij een motorongeluk op de A10 bij Oostzaan. Tot ongeloof en verdriet van de lokale politieke partij.

Zijn dood komt daar hard aan. "Je eerste reactie is: je schrikt je rot. Dit bestaat gewoon niet. Dit kan niet", vertelt afdelingsvoorzitter Willem Croese van SP Zaanstreek. "Het is echt bizar dat hij er niet meer is. Hij heeft heel veel voor ons gedaan."

Willem Croese vertelt wat voor man Ronald was: 

Ronald Dooper - NH Nieuws

Helpen
Ronald zette zich naast de lokale partij ook in voor de Internationale Socialisten en de FNV. "Ik denk toch dat het gaat om het onrecht dat er is", vertelt Willem Croese."Onrecht en mensen helpen, dat is volgens mij wat hij heel graag wilde doen."

Willem Croese legt uit wat Ronald voor de partij heeft betekend: 

Ronald Dooper 2 - NH Nieuws

Rijdend op zijn motor werden Ronald en zijn 34-jarige vriendin afgelopen zondag op hoge snelheid doelbewust geramd door een auto. Voorafgaand aan het dodelijke ongeluk was er een verkeersruzie. 

Lees ook: Automobilist ramde motor doelbewust bij dodelijk snelwegongeluk A10

De automobilist die het koppel heeft aangereden, wordt langer vastgehouden. De man, een 52-jarige Krommeniër, wordt verdacht van doodslag.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!