Start van hoofdcontent

BEVERWIJK

nl

Directeur Brandwondencentrum: "Doe een beetje verstandig met vuurwerk"

28 december 2018, 19.53 uur · Aangepast 28 december 2018, 22.50 uur

Paul van Zuijlen, directeur en plastisch chirurg van het Brandwondencentrum Beverwijk, is niet iemand die belerend wil overkomen of de mensen een pleziertje wil ontnemen. Toch vraagt hij vlak voor de jaarwisseling nog maar eens verstandig om te gaan met vuurwerk. "Als we met verstand vuurwerk gebruiken, scheelt dat al enorm veel slachtoffers." 

Hij en zijn team zijn voorbereid op een traditioneel drukkere nacht. De enige manier om daar een einde aan te maken, is preventie. Van Zuijlen: "Er zijn altijd de mensen die zeggen 'mij gaat het nooit gebeuren!' Nou, juist die overkomt het."  

Lees ook: Frits hield als brandweerman trauma over aan vuurwerk: "Echt angstig geworden"

Van Zuijlen is voorstander van de manier waarop de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het gevaar en de overlast van vuurwerk wil aanpakken. Op een paar zones na wil hij de stad vuurwerkvrij maken.

Lees ook: Van 'poepende baby' tot megaknaller van 400 euro: vuurwerkverkoop gestart

Van Zuijlen: "Er zijn heel veel mensen die plezier beleven aan het afsteken van vuurwerk. Als dat veilig gebeurt, hoef ik ze hun plezier niet te onthouden. Maar, ik merk dat ook veel mensen last hebben van vuurwerk en die moet je ook hun rust kunnen gunnen. Dus ik denk dat die Rotterdamse oplossing gewoon heel mooi is."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws