West-Friesland

Van 'poepende baby' tot megaknaller van 400 euro: vuurwerkverkoop gestart

28 december 2018, 18.04 uur

Liefhebbers konden dan eindelijk hun vuurwerk afhalen. Want ook al is het nog drie dagen wachten totdat je mag afsteken, de echte vuurwerkfan wil het nu al in huis hebben. "Ik moet het gelijk halen voordat het op is. Ik wil er ook als eerst bij zijn", vertelt een jongen.

Bij de Westfriese Vuurwerkhal in Grootebroek kwamen online de eerste bestelling al binnen. En vandaag is het dan ook de hele dag bedrijvig. "Het gaat erg goed. Er is al heel veel besteld in de voorverkoop. Het gaat economisch goed, dus ik denk dat mensen ook weer bereid zijn meer uit te geven aan vuurwerk", aldus verkoper Erwin de Vries.

Poepende baby
Het wordt in alle soorten en maten verkocht. Zo heb je voor één euro de poepende baby. Maar het absolute topstuk is toch wel de New Years Eve. Kosten: 379 euro. Maar daarvoor schiet je wel bijna 1500 lichtkogels af in ruim zes minuten tijd. "Het meest verkocht worden toch wel de siervuurwerkpotten. Maar we hebben er ook één die zo groot is als een pallet. Die hebben we ook een paar keer verkocht. Het wordt mooi hier in de omgeving tijdens oudejaarsnacht."

Lees ook: Einde van een traditie? Meerderheid NH Nieuws-panel wil vuurwerkverbod

De vuurwerkliefhebbers zijn blij met hun aankopen. "Ik heb acht dozen rotjes gekocht, dus dat zijn er 1600 in totaal. En dan moeten we nog naar een andere winkel voor nóg meer vuurwerk", vertelt een jongen. Een andere man gaat met een heel assortiment vuurwerk naar huis. "Ik kijk vooral uit naar de Spider, dat is een mooi ding. Die houden we als uitsmijter." Twee jongens gaan ook blij naar huis. "Wij hebben een F16-pakket gekocht." Op de vraag wat dat precies is, is één van de twee duidelijk: "Dat is vuurwerk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws/Maarten Edelenbosch