Ga naar Content
Alkmaar

Al 150 tips over SUV-steker die hardloopsters en fietsster aanviel

26 december 2018, 11.13 uur · Aangepast 26 december 2018, 11.26 uur
Door: · Foto: (Auto is niet de auto uit het verhaal) Shutterstock / Google Maps

Er zijn wéér vijftig tips binnengekomen over de SUV-steker die actief zou zijn in de regio Castricum en Egmond. Inmiddels heeft de politie al 150 tips over de aanrijdingen en steekpartijen gekregen.

Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. "Het zijn vooral veel beelden van beveiligingscamera's en dashcams." Eerder vertelde de politie al dat collega's de beelden bekijken, mensen terugbellen en eventueel aanvullende vragen stellen. 

Lees ook: Dit weten we over de 'SUV-steker' die fietsende en hardlopende vrouwen aanviel

De twee vrouwen werden eind november kort na elkaar in Castricum - tussen Limmen en Egmond-Binnen - aangereden. Eén slachtoffer van 18 jaar was op de fiets, de andere was een hardloopster van 52 jaar. Van de fietsster was onmiddellijk duidelijk dat ze ook was gestoken, later bleek ook de hardloopster steekwonden te hebben. 

Lees ook: Aangereden hardloopster en fietsster Castricum doen verhaal: "Er kwam opeens een arm uit het raam"

Enkele dagen later werd in Egmond aan den Hoef nog een hardloopster aangereden en gestoken. Ze liep een klaplong op, en heeft de afgelopen weken in het ziekenhuis gelegen.  

Verklaringen
Op basis van verklaringen van de eerste twee slachtoffers gaat de politie uit van een hoge, zilverkleurige auto met achterlichten in de vorm van omgekeerde L. Bovendien denkt de hardloopster gezien te hebben dat de kentekenverlichting defect was. 

Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang, aldus de politie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!