Ga naar Content
IJmond

Secretaris ODIN '59: "Ze hebben wat gewonnen, maar niemand heeft persoonlijk gewed"

20 december 2018, 22.15 uur · Aangepast 21 december 2018, 11.22 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Secretaris van ODIN '59 Joop de Vries reageert tegen NH Nieuws op de gokgeruchten die gaan over zijn spelers. De Heemskerkers zouden geld hebben ingezet op een eigen overwinning in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen. "Ze hebben wat gewonnen, maar niemand heeft persoonlijk gewed", aldus De Vries.

Volgens Nieuwsuur zouden meerdere spelers geld hebben ingezet bij een gokbureau op een overwinning tegen FC Emmen. Volgens de regelementen van de KNVB is dit verboden. De KNVB liet eerder vandaag weten een onderzoek te starten naar de gokgeruchten. Dit meldde de NOS. 

De secretaris van de club zegt tegen NH Nieuws dat familie en vrienden een weddenschap hebben afgelegd. Vanuit een vriendengroep is er een gezamenlijke pot waaruit ze af en toe inzetten op wedstrijden. Vanuit deze groep is er ingezet op ODIN, zonder medeweten van de spelers, aldus De Vries. 

"De spelers hebben wel wat gewonnen, maar niemand van onze spelers heeft persoonlijk gewed. Kijk, we zijn een amateurclub, die jongens voetballen zaterdag wat en die zitten daarna in de kroeg. Toen hebben andere jongens, die geen lid zijn van ODIN, gezegd: 'kom we maken een potje en we zetten wat in op ODIN'", aldus De Vries.  

Lees ook: Supporters trots op ODIN'59: "We hebben een eredivisieclub tegenstand gegeven"

'Kwaad daglicht'
Maandagavond gaf de trainer van de club, na de overwinning op FC Emmen, een interview aan de NOS. Tijdens dat interview riepen verschillende mensen geld in te hebben gezet. Volgens de club 'met de voor hun bekende humor'. 

ODIN '59 heeft de aantijgingen daarna altijd ontkend. "Het bestuur betreurt dat de spelers en trainer door de uitzending van de NOS op een zeer kwalijke manier in een kwaad daglicht zijn gezet", zo laat teammanager Richard Jonker namens de club weten.

Lees ook: Verklaring ODIN'59: 'Niet gegokt op bekerwedstrijd tegen FC Emmen'

Ook De Vries had weinig goeds over voor de NOS: "Wat ik heel vervelend vind is dat we zo'n journalist de vrijheid geven om wat van de vreugde in de kleedkamer te filmen. Hartstikke leuk allemaal, maar daar hoor je daar niets meer over. Maar dan komt er een dag voor de belangrijke wedstrijd van Heereveen ineens een opgeblazen verhaal op televisie."

Allemaal integere jongens
De vries zegt met alle vertrouwen uit te kijken naar het onderzoek van die integriteitscommissie. "Die zou dan moeten vaststellen dat die jongens allemaal heel integer zijn en geen misstap hebben begaan."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!