Ga naar Content
Sport

Verklaring ODIN'59: 'Niet gegokt op bekerwedstrijd tegen FC Emmen'

19 december 2018, 21.34 uur · Aangepast 19 december 2018, 21.44 uur
Door: · Foto: Leo Tillmans

ODIN'59 heeft woensdagavond na de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-3) afstand genomen van de reportage van Nieuwsuur waarin gisteren werd gemeld dat spelers op hun vorige bekerwedstrijd tegen FC Emmen zouden hebben gegokt.

"Het bestuur betreurt dat de spelers en trainer door de uitzending van de NOS op een zeer kwalijke manier in een kwaad daglicht zijn gezet", zo laat teammanager Richard Jonker namens de club weten. "Bij navraag heeft iedere speler individueel verklaard dat er geen weddenschappen zijn afgesloten op de bekerwedstrijd Emmen - ODIN'59. Wel heeft een aantal spelers verklaard dat dat wel is gebeurd door vrienden en familieleden."

De Heemskerkse derdedivisionist twijfelt op geen enkele wijze aan de integriteit van trainer Richard Plug. "Hij heeft maandagavond een interview van meer dan minuten gegeven bij de NOS. Uit dit interview is een fragment geknipt, waarin hij -in de voor ons bekende humor- reageert op een vraag waar hij al twee keer ontkennend op heeft geantwoord. Hierdoor is de trainer, waar wij al vier jaar zeer fijn mee samenwerken en kennen als een zeer integer mens, onterecht beschadigd."

Lees ook: 'Spelers ODIN'59 gokten op eigen bekerwedstrijd tegen FC Emmen'

ODIN'59 heeft woensdagochtend contact gehad met de KNVB en wacht een eventueel onderzoek van de aanklager af. Volgens Nieuwsuur zouden meerdere spelers geld hebben ingezet bij een gokbureau op een overwinning op de bekerontmoeting tegen FC Emmen. Volgens de reglementen van de KNVB is dit verboden.

Lees ook: Bekersprookje ODIN'59 voorbij na nipte nederlaag tegen Heerenveen