Bekersprookje ODIN'59 voorbij na nipte nederlaag tegen Heerenveen

Het is ODIN'59 helaas niet gelukt nog een keer te stunten in het bekertoernooi. De amateurs, die actief zijn op het vierde niveau van Nederland, verloren in de achtste finale met 3-1 van eredivisionist sc Heerenveen. De Heemskerkers maakten wel het eerste doelpunt van de wedstrijd.

In een sfeervol Telstar-stadion schoot ODIN'59 uit de startblokken. Na een fout achterin bij Heerenveen profiteerde rechtsachter Mitchel Bormann. Met een diagonaal schot zorgde hij binnen twee minuten voor de verrassende 1-0 (foto).

Snelle gelijkmaker
De Friezen gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. En dat leverde snel succes op. In de negende minuut kregen de Noord-Hollanders de bal niet weg na een hoekschop, waarna Michel Vlak de bal hard in het dak van het doel schoot: 1-1.

Keurige eerste 45 minuten
In het vervolg van de eerste helft bleef ODIN knap overeind tegen de profs. Jeffrey Klijbroek had de beste mogelijkheid op het tweede doelpunt, maar zijn vrije trap werd gekeerd door Heerenveen-doelman Warner Hahn. Aan de andere kant redde Barry van Dijk knap op een schot van Yuki Kobayashi.

Achterstand
Na rust kreeg de ploeg van trainer Richard Plug het steeds lastiger. Binnen tien minuten werd het dan ook 1-2. Spits Sam Lammers kreeg de bal voor zijn voeten en haalde hard uit, Van Dijk kansloos latend. ODIN kreeg in het laatste half uur kansen op de 2-2 via Ahmed al Mahdi, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf en Bormann, maar Hahn stond steeds in de weg.

Over en uit
Drie minuten voor tijd besliste Pelle van Amersfoort het duel door de 1-3 aan te tekenen. Daarmee eindigt het mooie bekeravontuur van ODIN in de achtste finales. In de vorige ronde waren de Heemskerkers nog te sterk voor FC Emmen met 3-1.

Opstelling ODIN'59: Van Dijk, Tiktak, Cremers, Willemse, Scheffer (Kansen/65), Hardenberg, De Vries (De Graaf/55), al Mahdi (Dikker/81), Eekhout, Klijbroek, Bormann