Ga naar Content

KNVB start onderzoek naar gokken ODIN '59

Voetbalbond KNVB start een onderzoek naar het vermeend gokken van spelers van ODIN '59. De Heemskerkse spelers zouden volgens Nieuwsuur geld hebben ingezet op een eigen overwinning in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen.

Dat meldt de NOS. De KNVB schrijft in een e-mail dat de aanklager de integriteitseenheid verzocht heeft een onderzoek te starten.

Lees ook: Verklaring ODIN'59: 'Niet gegokt op bekerwedstrijd tegen FC Emmen'

Volgens Nieuwsuur zouden meerdere spelers geld hebben ingezet bij een gokbureau op een overwinning op de bekerontmoeting tegen FC Emmen. Volgens de reglementen van de KNVB is dit verboden.

In een zeer kwalijk daglicht gezet
ODIN '59 heeft de aantijgingen altijd ontkend. "Het bestuur betreurt dat de spelers en trainer door de uitzending van de NOS op een zeer kwalijke manier in een kwaad daglicht zijn gezet", zo laat teammanager Richard Jonker namens de club weten.

Lees ook: 'Spelers ODIN'59 gokten op eigen bekerwedstrijd tegen FC Emmen'

"Bij navraag heeft iedere speler individueel verklaard dat er geen weddenschappen zijn afgesloten op de bekerwedstrijd Emmen - ODIN'59. Wel heeft een aantal spelers verklaard dat dat wel is gebeurd door vrienden en familieleden."

Lees ook: Supporters trots op ODIN'59: "We hebben een eredivisieclub tegenstand gegeven"

De KNVB wil inhoudelijk geen mededelingen doen over het onderzoek. Ook niet over de mogelijke lengte en uitkomsten en eventuele straffen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Leo Tillmans