Ga naar Content
Haarlemmermeer

Kersverse 18-jarigen brengen eerste stemmen uit in Haarlemmermeer

21 november 2018, 07.21 uur · Aangepast 21 november 2018, 09.00 uur
Door: · Foto: Petra Faber/Gemeente Haarlemmermeer

In Hoofddorp zijn vannacht om 00.01 uur de eerste stemmen uitgebracht voor de herindelingsverkiezingen van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De twee gemeenten gaan per 1 januari verder als Haarlemmermeer. Jongeren die vandaag 18 zijn geworden mochten als eerste hun stem uitbrengen.

Tussen 00.01 en 01.00 uur kon in een speciaal ingericht stembureau in poppodium Duycker in Hoofddorp worden gestemd. De eer was aan Tessa, Nadira en Lilian, drie vrouwen die enkele minuten eerder 18 waren geworden en dus de stemgerechtige leeftijd hadden bereikt.

Onder toeziend oog van burgemeesters Heiliegers (Haarlemmerliede & Spaarnwoude) en Hoes (Haarlemmermeer) vervulden zij hun democratische plicht. 

Lees ook: Rapper Donnie en YouTube-sterren moeten jongeren naar stembus trekken in Hoofddorp

Alle andere stembureaus in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarwoude gaan om 7.30 uur open. Tot 21.00 uur vanavond kan er gestemd worden. Waar dat kan, zie je in dit handige overzicht.

Lees ook: Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de stembus: dit moet je weten

Nachtelijk stemmen bij Stemfest in Hoofddorp - Haarlemmermeer

☑️ Haarlemmermeer Kiest! 
Op 21 november gaan de inwoners van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. Volg al het laatste nieuws rond deze verkiezingen op onze speciale themapagina.