Ga naar Content
Gooi

Ook intocht Hilversum grimmig: anti-Pietdemonstranten weggestuurd 'voor eigen veiligheid'

17 november 2018, 16.15 uur · Aangepast 17 november 2018, 20.08 uur
Door: · Foto:

Anti-zwarte pietdemonstranten in Hilversum zijn zojuist door burgemeester Pieter Broertjes weggestuurd, omdat de sfeer te grimmig werd. De groep stond opgesteld op de Groest waar de sintintocht langskomt.

De groep riep leuzen als "Zwarte Piet is zwart verdriet" en "Hilversum schaam je."

De Kick Out Zwarte Piet-demonstranten werden door enkele omstanders bespuwd. Ook zouden er eieren, appels en stenen naar de groep zijn gegooid. Voordat de groep werd weggestuurd was er al, naast dranghekken, een linie agenten te paard en op de fiets om de groep heen gaan staan ter bescherming.

Lees ook: Politie leidt pro-Pietdemonstranten in Hoorn weg, sfeer op straat even "grimmig"

Burgemeester Broertjes kwam eerder langs om even kort met de demonstranten te praten. Broertjes had donderdag al bekendgemaakt dat de aangevraagde demonstratie toch niet op de Kerkbrink mocht plaatsvinden. In plaats daarvan kreeg de groep een locatie aangewezen die niet direct op de route van de Sint lag.

Lees ook: Bus met anti-Pietdemonstranten van weg gehaald door agenten bij Alkmaar

Ook moest de Sint het laatste stukje van de route anders volgens dan was gepland. Er zijn geen aanhoudingen verricht. "Het allerbelangrijkste: de kinderen hebben genoten van deze mooie dag", zo meldt de gemeente in een persbericht.

Een van de KOZP-demonstranten filmde de ongeregeldheden:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!