Zaanstreek-Waterland

Toeristische winkels moeten deuren sluiten tijdens intocht: "Zal ons wel wat gaan kosten"

8 november 2018, 15.42 uur · Aangepast 15 november 2018, 08.34 uur

NH Nieuws

ZAANDIJK - Tijdens de intocht van Sinterklaas moeten veel winkels op de Zaanse Schans dichtblijven. Een gemiste kans, zo vinden de ondernemers op de toeristentrekpleister.

Gaby Lovers van Windmill Cruises had tijdens de intocht graag met minderbedeelden willen rondvaren. "Met gratis cadeautjes en snoepgoed. Maar ja, als je niet mag varen valt er niet zoveel weg te geven".

Lees ook: Varen op de Zaan verboden tijdens Sintintocht

Bij de kaaswinkel van Henri Willig verwachten ze dat het verplicht sluiten wel wat gaat kosten, omdat ze dan moeilijk te bereiken zijn. Judith Coert van het snoepwinkeltje de gekroonde Duivenkater denkt dat ook, maar ziet er ook de positieve kant van in. "Want als het op tv komt... hoe mooi wil je het hebben?"

Sinterklaas-sfeer
Naast het sluiten van de bekende winkeltjes mogen er ook geen bussen met toeristen parkeren bij de Schans. Toch ontgaat het feest ze niet, want veel winkels zijn nu al vol in de Sinterklaas-sfeer. Zo kan je bij de kaasboer speciale Sinterkaas kopen en wordt het museum omgetoverd tot chocoladefabriek van de Sint.

Lees ook: NH Nieuws-panel is pietendiscussie zat: hulpsint stopt ermee, roetveegpiet meldt zich

Een Deense toerist koopt een Zwarte Piet-hangertje als souvenir. "Er wordt veel over gesproken in de media nu", vertelt hij aan NH. "Het lijkt allemaal erg politiek incorrect, maar ik hou er van om een beetje politiek incorrect te zijn." 

 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!