Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Zaanstad streng beveiligd tijdens intocht: 600 agenten, tassencontrole en geen auto's

2 november 2018, 15.40 uur · Aangepast 15 november 2018, 08.35 uur · Foto: ANP

Voor de landelijke Sinterklaasintocht op 17 november in Zaanstad zijn flink wat beveiliginsmaatregelen opgezet. Zo zouden er volgens twee bronnen binnen de gemeente zo'n 600 politieagenten op de been zijn.

Zij worden nog bijgestaan door een landelijk politieteam en 150 beveiligers, vertelt Marianne de Boer van VVD Zaanstad. Er komen met name veel agenten uit Amsterdam, die vaker te maken hebben met het in goede banen leiden van grote evenementen. Vinke Vision, het mediabedrijf dat de productie van het televisie-evenement onder zijn vleugels heeft, zou 900 vrijwilligers meenemen. 

Lees ook: Zaanse partijen willen extreemlinkse activist en 'idioot' vastzetten tijdens intocht

Bij de bezoekers van de Sinterklaasintocht worden verder de tassen en jassen gecontroleerd. Dat werd deze week bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst voor omwonenden. "Die doorzoeking zal tot maximaal een kwartier vertraging leiden", aldus een woordvoerder van de gemeente. 

Lees ook: Demonstraties toegestaan tijdens landelijke Sinterklaasintocht

Maatregelen
Verder worden meerdere straten afgezet, kunnen auto's niet in de buurt komen en krijgen kinderen een polsbandje met het 06-nummer van een ouder. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!