Ga naar Content
Haarlemmermeer

NH Airtime: Nu nog een luchtwaardige Boeing 747, straks een attractie in een hoteltuin

16 oktober 2018, 17.58 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Corendon

De 'City of Bangkok', momenteel 's werelds oudste nog vliegende Boeing 747-400, wordt binnenkort verkocht aan Corendon. Vliegen zal de bijna 30-jaar oude KLM-kist niet meer doen, maar hij komt wel in de tuin van het Corendon Village Hotel bij Schiphol te staan.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De vergunningen zijn aangevraagd, de sokkels en vliegtuigtrappen besteld en de hoteltuin is zo goed als klaar voor de komst van de PH-BFB, de 'City of Bangkok'. De Boeing 747-400 van KLM maakte in 1989 haar eerste vlucht, haar laatste zal dit jaar nog zijn, als de jumbo naar de spuithal in Rome wordt gevlogen.

Lees ook: KLM-Boeing 747 binnenkort naar hoteltuin bij Schiphol

De kist vertrekt nog in haar blauwe KLM-jasje, maar landt weer op Schiphol met de kleuren van Corendon: rood en wit. De 747 gaat vrijwel in zijn geheel naar het hotel, al worden de motoren wel gedemonteerd. Vliegtuigontmantelaar AELS uit Twente gaat de bruikbare delen, zoals de motoren, erafhalen en doorverkopen aan andere luchtvaartmaatschappijen.

Lees ook: Onderdelen KLM-Boeing 747 te koop: "Vier wielen eronder en je hebt een caravan"

Corendon kocht al eens eerder een Boeing voor in een van de hotels: in Amsterdam is een deel van een Boeing 737, comleet met simulator geplaatst in een hotelkamer.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Naar verwachting wordt de dan Corendon-Boeing 747-400 in februari 2019 over de A9 vervoerd naar het hotel. Wat er in het vliegtuig komt, wil Corendon nog niet vertellen, maar de topman liet eerder al eens doorschemeren er een museum in te willen vestigen.