Ga naar Content

Extra beveiligingsmaatregelen bij huis bedreigde burgemeester Haarlem

De woning van de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen aan de Bakenessergracht krijgt extra beveiliging. Vandaag is gewerkt aan een nieuwe buitencamera die bezoekers registreert. Eerder was er boven de straat al een beveiligingscamera geplaatst. Het politiebusje dat lang op de Begijnebrug stond, is inmiddels al een aantal dagen weg, vertellen buren.

Het grachtenpand ligt een paar honderd meter van het politiebureau aan de Koudenhorn, dus de politie is binnen een paar tellen bij de burgemeesterswoning. Er rijdt ook geregeld een surveillanceteam langs.

Extra beveiliging
De nieuwe maatregelen in het grachtenpand duiden erop dat de burgemeester nog steeds thuis woont. Hij is daar door buren de laatste tijd wel nog gezien. De vraag is of Wienen nog thuis slaapt, nu de beveiliging vandaag is opgeschroefd.

Lees ook: Misdaadjournalist: "Teken van de tijd dat burgemeesters bedreigd worden"

Vanmiddag is hij door twee beveiligde auto's weggereden van het stadhuis in Haarlem. Daar stonden de hele ochtend zwaarbewapende politieagenten voor de drie in- en uitgangen rondom de Grote Markt. Wienen wordt sinds een aantal weken beveiligd, omdat politie en justitie zich zorgen maken om zijn veiligheid na bedreigingen aan zijn adres.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips over dit verhaal? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: ANP