Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Dekamarkt Wormerveer langer dicht na instorten parkeergarage

2 oktober 2018, 06.55 uur · Aangepast 2 oktober 2018, 07.06 uur
Door: · Foto: Ìnter Visual Studio

Het is nog niet duidelijk wanneer de Dekamarkt onder de gedeeltelijk ingestorte parkeergarage aan Plein 13 in Wormerveer weer opengaat. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de winkel de deuren morgen weer zou openen, maar dat komt te vroeg.

Dat blijkt uit de openingstijden op de website van de supermarkt. Deze en volgende week blijft de winkel nog gesloten. Mogelijk duurt het zelfs nog langer, meldt Wormer Michel Schermer op Facebook na een gesprek met de bedrijfsleider. 

Lees ook: Dit is wat we weten over de ingestorte parkeergarage in Wormerveer

Twee weken geleden stortte een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage in. Er vielen geen slachtoffers, maar de schade is groot. Pas nadat de brandweer de garage had gestut, mochten automobilisten hun auto uit het pand halen. 

Bekijk hieronder beelden van de ingestorte garage:

DekaMarkt Wormerveer blijft voorlopig nog dicht - NH Nieuws

Behalve de parkeergarage zelf, raakte ook de supermarkt eronder beschadigd. Die schade wordt momenteel hersteld, zo wordt klanten via een A4'tje op de winkeldeuren meegedeeld. "Wegens herstelwerkzaamheden aan de parkeergarage zijn wij gesloten." Klanten worden doorverwezen naar het filiaal aan de Molenwerf in Koog aan de Zaan.  

Lees ook: Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer

Wie over een paar weken weer boodschappen kan doen bij de supermarkt, zal voorlopig wel een andere parkeerplaats moeten zoeken: herstel van de parkeergarage duurt nog veel langer. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!