Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Dit is wat we weten over de ingestorte parkeergarage in Wormerveer

19 september 2018, 09.40 uur · Foto: Twitter @Gerben80

De schrik was gistermorgen groot, toen er aan Plein 13 in Wormerveer een deel van een parkeergarage boven een supermarkt instortte. Na ruim drie uur kon de brandweer bevestigen dat er geen slachtoffers waren gevallen. NH Nieuws zet alle feiten tot nu toe op een rijtje.

  • Om iets voor 11.30 uur stort aan Plein 13 de tweede verdieping van een parkeergarage deels in. Getuigen denken eerst dat er een vrachtwagen puin aan het lossen was, maar zien al snel de ravage. Het gaat om een stuk van zo'n 360 vierkante meter dat is afgebroken.

  • Om 12.45 uur gaat er een onderzoeksteam op verkenning in de garage, om te zoeken naar eventuele slachtoffers. Later worden er ook speurhonden ingezet, maar uiteindelijk wordt er even voor 15.00 uur bevestigd dat er geen slachtoffers zijn gevonden.

  • Aanwezigen in de supermarkt DekaMarkt onder de garage worden direct geëvacueerd. Iedereen weet veilig naar buiten te komen. Het is onbekend hoe groot de schade aan het pand is, maar de winkel blijft voorlopig dicht. Mensen kunnen voorlopig ook ook niet bij hun auto's in de garage.

  • De aannemer van de parkeergarage is het bedrijf Van Braam-Minnesma. Directeur Peter van Gelder laat tegenover Cobouw weten geschrokken te zijn. 

  • Al eerder waren er in onze provincie vragen over de veiligheid van parkeergarages in Haarlem en Purmerend
  • Uit de eerste bevindingen van het onderzoek van gemeente Zaanstad blijkt dat het bezwijken van een stalen ligger onder de betonvloer de oorzaak is van het instorten van de parkeergarage in Wormerveer. Lees hier onder meer de reactie van de burgemeester. 
  • Bekijk hieronder de beelden van de ingestorte garage: 

    Deel parkeergarage ingestort bij DekaMarkt in Wormerveer - NH Nieuws