Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Onderzoeksraad bekijkt instorten parkeergarage Wormerveer

19 september 2018, 10.52 uur · Aangepast 19 september 2018, 11.15 uur
Door: · Foto: Twitter @Gerben80

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) overweegt een onderzoek in te stellen naar de instorting van een parkeergarage in Wormerveer. Onderzoekers zijn er vandaag voor een verkennend onderzoek. Op basis daarvan volgt een besluit of de raad een rol voor zichzelf ziet weggelegd.

Een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage stortte gisteren in en belandde op de eerste. Daardoor ontstond flinke schade, maar niemand raakte gewond.

Ook de gemeente Zaanstad heeft een grondig onderzoek aangekondigd naar de instorting. Een eerste bevinding is dat een stalen ligger onder de betonvloer het heeft begeven.

Lees ook: Dit is wat we weten over de ingestorte parkeergarage in Wormerveer

De supermarkt onder de garage blijft vandaag dicht. De gemeente voert een uitgebreide inspectie uit en besluit daarna hoe het verder moet.

Volgens de gemeente was de vloer van de garage overigens niet van het hetzelfde type dat was gebruikt in de Eindhovense parkeergarage die vorig jaar instortte. Die instorting was reden om in heel Nederland betonvloeren te controleren en waar nodig te verbeteren.