Ga naar Content
Noordkop & Texel

Uitbater sportcafé Anna Paulowna blikt terug op dodelijk ongeluk: "Iedereen was in shock"

3 september 2018, 10.36 uur · Aangepast 3 september 2018, 10.54 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

Hij kende de dodelijke slachtoffers niet persoonlijk, maar uitbater Pieter Boontjes van sportcafé Veerburg in Anna Paulowna is zwaar aangeslagen door het ongeluk waarbij afgelopen vrijdag drie tieners uit het dorp om het leven kwamen.

Het ongeluk, waarbij behalve drie doden ook twee gewonden zijn gevallen, gebeurde pal voor de deur van de sporthal, die op dat moment - rond middernacht - al was gesloten. "Ik ben door de politie uit m'n bed gebeld...", vertelt Boontjes aan NH Nieuws. "...of ik de zaak wilde opendoen om slachtoffers, betrokkenen en hulpverleners op te vangen, omdat er een zwaar ongeval was gebeurd."

Lees ook: Kaarsjes, knuffels en bloemen bij gedenkplek slachtoffers ongeluk Anna Paulowna

Boontjes springt in een politieauto en wordt 'met hoge spoed' naar de sporthal gereden. "Ik wist niet zo goed wat ik zou aantreffen." Zodra hij aankomt en het autowrak en slachtoffers ziet, wordt de ernst hem duidelijk. "Iedereen was in shock." Hij opent de deuren van de sporthal, zet een pot koffie en vangt zoveel mogelijk mensen op. "Vooral voor familie en omstanders is het vreselijk."

Lees ook: Regius College in Schagen begint in rouw aan nieuwe schooljaar na verkeersdrama

Verenigingsleven
Als beheerder van de sporthal is Boontjes een bekend gezicht in het dorp. Toch kende hij de slachtoffers niet persoonlijk. "Misschien dat ik ze van gezicht kende, maar ik ben slecht met namen." Hij benadrukt dat het ongeluk veel dorpelingen direct of indirect raakt. "Het heeft op iedereen een enorme impact, want de jongens zaten ook in het verenigingsleven, denk ik zo."

Het onderzoek naar de toedracht van het verkeersdrama is nog in volle gang. De auto botste op de Sportlaan tegen een boom, waarna enkele inzittenden uit het voertuig werden geslingerd. Of het een gevaarlijk kruispunt is, durft Boontjes niet te zeggen. "Daar heb ik geen idee van."

De politie heeft de 20-jarige mannelijke inzittende uit Oudesluis, die net als een 17-jarige meisje zwaargewond raakte, aangehouden. De politie kan nog niet zeggen of hij het voertuig bestuurde.

Lees ook: Jongeren organiseren stille tocht voor omgekomen tieners in Anna Paulowna

Sterkte
Het verzoek om het sportcafé vandaag opnieuw te openen voor nabestaanden en betrokkenen, heeft Boontjes nog niet gehad. Als dat verzoek er alsnog komt, werkt hij daar graag aan mee. "Goed dat ik iets heb kunnen betekenen voor de gemeenschap. Ik wens familie, vrienden, kennissen en verenigingen sterkte met dit verlies."

Foto: Google Streetview