FC Volendam vergeet te winnen van Jong AZ

FC Volendam heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Lang hadden de Volendammers het initiatief, maar in de slotfase besliste Ferdy Druijf anders.

De wedstrijd in het Kras Stadion in Volendam trok niet veel toeschouwers. Het was betrekkelijk stil, maar dat veranderde al heel snel na het eerste fluitsignaal. Rechtsback Robin Schouten brak door aan de rechterkant en gaf de bal voor. Keeper Jasper Schendelaar redde half en Teije ten Den kon zo van dichtbij binnentikken. FC Volendam had daarna uit moeten lopen. De thuisclub grossierde in kansen, maar miste ze allemaal. Een extra domper was het uitvallen van Joey Veerman. De muddenvelder ging na een half uur met een enkelblessure naar de kant.

Debuut Cas Peters
Cas Peters, de nieuwste aanwinst van FC Volendam, startte op de bank en mocht na een uur spelen zijn debuut maken. De spits kwam over van FC Emmen, waar hij de laatste twee seizoenen veel scoorde. Na de promotie naar de eredivisie kreeg hij nog maar weinig speelminuten, vandaar dat hij op zoek ging naar wat nieuws.

Voor de fans van FC Volendam was de tweede helft niet bepaald rustig om te kijken. Weliswaar was er een voorsprong, maar Jong AZ kwam steeds vaker gevaarlijk uit de hoek. Ook de Volendammers kregen nog kansen, maar verzuimde het duel te beslissen.

De gelijkmaker
Jong AZ knokte zich door de wedstrijd heen en dat werd beloond in de 83e minuut. Ferdy Druijf gleed een scherpe vrije trap van Vince Gino Dekker binnen achter keeper Jordi van Stappershoef. Daarmee pakte Jong AZ toch een punt en liet FC Volendam achter met een kleine kater: 1-1.

Opstelling FC Volendam: Van Stappershoef, Schouten, Tol, Bäly, Kok, Plat, Doodeman, Veerman (Vlak/28), Ten Den, Visser (Stroo/83), Antwi (Peters/64)

Opstelling Jong AZ: Schendelaar, Church, Weigelt, Bergsma, Wijndal, Reijnders, Dekker, Hoedemakers (Duin/77), Druijf, Jacobs (Goudmijn/84), Kaandorp (Koreniuk/63)