Ga naar Content
Amsterdam

NS: Storing vanavond niet meer verholpen, één trein per uur

21 augustus 2018, 22.52 uur · Aangepast 22 augustus 2018, 00.50 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De NS verwacht dat de grote storing aan de besturingssystemen van ProRail vanavond niet meer opgelost zal worden. Wel gaat de vervoerder er vanuit dat alle reizigers nog thuiskomen vanavond.

De NS en ProRail kunnen mondjesmaat weer treinen laten rijden. Dit betekent dat er gemiddeld één keer per uur een trein in alle richtingen rijdt. ProRail en NS verwachten zo alle reizigers thuis te kunnen brengen.

De NS adviseert reizigers gebruik te maken van de beschikbare treinen. Vanaf andere stations rijden namelijk meer treinen dan vanaf Amsterdam. Zo kan iedereen weer thuiskomen, verwachten de spoorwegen.

Lees ook: Treinsystemen weer uitgevallen rond Amsterdam: storing blijft aanhouden

Reizigers kunnen ook zelf opties zoeken om thuis te komen, zegt de NS. Het advies blijft gelden om een treinreis in en naar de regio Amsterdam uit te stellen of een alternatief te vinden. 

Grote treinstoring
Sinds vanavond 18.00 uur is er geen treinverkeer mogelijk bij Amsterdam, Schiphol en Weesp. Dit komt door een storing bij de verkeersleiding. De gevolgen hiervan duren nog de hele dag, verwacht de NS. Meer weten over de storing? Klik hier. Op zoek naar alternatieve reismogelijkheden? NH Nieuws zette ze hier voor je op een rijtje.