Piloten KLM dreigen met staking

SCHIPHOL - Na Ryanair dreigen nu ook piloten van KLM het werk neer te leggen. Piloten broeden op een staking als KLM niet voor vrijdag belooft hun werkdruk te verlichten.

Dat blijkt uit een brief die de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) naar de eigen achterban heeft gestuurd, meldt De Telegraaf. Onduidelijk is wanneer de staking van start moet gaan als de luchtvaartmaatschappij geen gehoor geeft aan eisen. De piloten eisen verlichting van de werkdruk en meer salaris.

Impasse
De onderhandelingen zitten in een impasse sinds de leden van de VNV in mei een met de KLM gesloten cao-akkoord verwierpen. KLM erkent in een reactie dat de onderhandelingen zich ‘in een moeilijke fase’ bevinden.

Lees ook: KLM-piloot wereldberoemd met eigen gifje: "Die had ik niet zien aankomen"

Bij concurrent Ryanair werd vrijdag gestaakt. Daar zijn de afgelopen week de vakantieplannen van zo’n 55.000 reizigers in de war geschopt door een conflict tussen de piloten en de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Moeilijke fase
De KLM schrijft in een reactie dat de luchtvaartmaatschappij betreurt dat 'het overleg in een moeilijke fase is beland'. "KLM neemt de bezwaren en wensen van haar piloten serieus. Er is daarom een stevig en omvangrijk pakket aan maatregelen en oplossingen op tafel gelegd die, tezamen met het eerder overeengekomen principeakkoord, volgens KLM leiden tot de zo gewenste werkdrukverlichting en verbetering van de work-life balance van piloten."

KLM wil 'om de onderhandelingen niet te verstoren' geen mededelingen doen over de inhoud, zo valt ten slotte in de reactie te lezen.

Meer over dit onderwerp:
nieuws schiphol mra
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws