Ga naar Content
Haarlemmermeer

Toolenburgerplas wordt veiliger met AED's en GPS-coördinaten

3 augustus 2018, 16.50 uur · Aangepast 3 augustus 2018, 21.59 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Erik van Klaveren

De gemeente Haarlemmermeer heeft maatregelen genomen om de veiligheid rondom de Toolenburgerplas te verbeteren. Door middel van AED's en GPS-coördinaten op de borden willen ze het makkelijker maken voor hulpverleners makkelijker om levens te redden.

Vorige maand was er al veel ophef rondom de veiligheid van de Toolenburgseplas, nadat een 4-jarig kindje overleden was. Actievoerders zijn dan ook erg blij met de nieuwe maatregelen van de gemeente. 

Lees ook: Jongetje (4) dat uit Toolenburgerplas werd gehaald is overleden

De AED's zijn op een goed zichtbare plek en met duidelijke uitleg opgehangen bij de toiletten op beide stranden. Een woordvoerder van de gemeente heeft bevestigd dat het plaatsen van de AED's echter niets te maken heeft gehad met het ongeluk vorige maand, maar dat het al een tijdje in de planning stond.

Lees ook: Geschokte reacties na verdrinken peuter in Hoofddorp: "Dit mag je als ouder niet meemaken"

De GPS-coördinaten zijn aangegeven op nieuwe borden waar de naam van het strand op staat. De bedoeling van de GPS-coördinaten is dat het makkelijker wordt om je locatie door te geven aan hulpdiensten. 

Lees ook: Hoes ziet niets in inzet lifeguards Hoofddorp: 'Zorgen alleen voor schijnveiligheid'

De actievoerders juichen deze ontwikkelingen bij de Toolenburgerplas toe, maar vertellen ook dat dit nog maar het begin is.

Foto: Monique Siemeling