Start van hoofdcontent

LOOSDRECHT

nl

Straatracer Loosdrecht in hoger beroep tegen taakstraf in zaak doodgereden Fleur

19 juli 2018, 16.48 uur · Aangepast 19 juli 2018, 20.07 uur

LOOSDRECHT Voormalig Transavia-piloot Casper van W. die dit jaar een werkstraf van 100 uur opgelegd kreeg voor zijn betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, gaat in hoger beroep zijn veroordeling aanvechten. Van zijn vader Walter van W., die de dood van de 19-jarige Fleur op zijn geweten heeft en daarvoor vier jaar cel kreeg, was al bekend dat hij in hoger beroep ging.

Door verslaggever Doron Sajet

Vader en zoon reden in maart 2016 met hoge snelheid over de Nieuw-Loosdrechtsedijk. Vader Walter van W. had te veel gedronken. Hij reed met zo'n 167 kilometer per uur in zijn Porsche de auto van het slachtoffer vol in de flank. Fleur Balkestein raakte zwaargewond en overleed twee weken later.

Lees ook: OM gaat in hoger beroep tegen straffen in zaak doodgereden Fleur

Na de veroordeling van de twee mannen vorig jaar maakte het Openbaar Ministerie bekend dat zij in hoger beroep ging tegen de straffen. "Wij vinden het onterecht dat de rechtbank het straatrace-element niet heeft laten meewegen in haar uitspraak, want volgens het OM was daar duidelijk sprake van", zei het OM toen tegen NH Nieuws.

Lees ook: Straatracende piloot Casper van W. weg bij Transavia

Het OM laat NH Nieuws vandaag weten dat de zoon van Van W., voormalig Transavia-copiloot Casper van W., op zijn beurt in beroep gaat tegen zijn taakstraf van honderd uur en een rijontzegging van een jaar. Het is niet de eerste keer dat Casper van W. in een hoger beroep verwikkeld is geraakt. Na zijn veroordeling weigerde hij in eerste instantie om op te stappen bij Transavia, nadat zijn werkgever hem duidelijk had gemaakt hem nooit meer in een cockpit te willen toelaten.

Lees ook: Emotionele verklaring van ouders en zus doodgereden Fleur: "Jullie hebben haar toekomst ontnomen"

De rechter gaf Casper van W. toen gelijk, waarop Transavia in hoger beroep ging. Uiteindelijk zijn Transavia en Van W. in april zonder tussenkomst van de rechtbank overeengekomen om een eind te kunnen maken aan zijn dienstverband. Gezagvoerders en cabinepersoneel van de maatschappij weigerden ooit nog met Van W. in een vliegtuig te stappen. Ook kreeg Transavia via social media veel reacties van mensen die aangaven de maatschappij te mijden, zolang hij daar piloot zou blijven.

Het hoger beroep start volgende week donderdag in Leeuwarden.