Noord-Holland

OM gaat in hoger beroep tegen straffen in zaak doodgereden Fleur

30 november 2017, 16.25 uur · Foto: NH Nieuws

Whatsapp

LOOSDRECHT Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straffen die zijn uitgedeeld tegen Walter van W. en zijn zoon Casper. Zij reden in maart vorig jaar met hoge snelheden over de Nieuw-Loosdrechtsedijk, waarna Walter op de 19-jarige Fleur botste. Twee weken later overleed ze aan haar verwondingen.

Het OM acht bewezen dat de twee mannen een straatrace door Loosdrecht hielden. Zij zouden respectievelijk zo'n 167 km/u en 146 km/u hebben gereden, op een weg waar 50 km/u was toegestaan. De rechtbank heeft bij de uitspraak beoordeeld dat er geen sprake was van een straatrace, maar daartegen gaat het OM nu dus in hoger beroep.

"Wij vinden het onterecht dat de rechtbank het straatrace-element niet heeft laten meewegen in haar uitspraak, want volgens het OM was daar duidelijk sprake van", vertelt woordvoerder Ties Kortmann aan NH Nieuws. 

Lees ook: Emotionele verklaring van ouders en zus doodgereden Fleur: "Jullie hebben haar toekomst ontnomen"

De rechtbank veroordeelde Walter van W. twee weken geleden tot vier jaar cel wegens het doodrijden van Fleur, terwijl het OM vijf jaar had geëist. Zijn zoon kreeg een werkstraf van 100 uur, waar het OM drie jaar had geëist. 

Al eerder kondigde Walter van W. aan in beroep te gaan tegen zijn straf.

Whatsapp