Ga naar Content
Sport

Goals Tshimanga en Kapnidis niet genoeg voor contract bij Telstar

9 juli 2018, 18.11 uur · Aangepast 9 juli 2018, 20.09 uur
Door: · Foto: NH Sport / Stephan Brandhorst

VELSEN-ZUID Telstar heeft de proefspelers Holly Tshimanga en Antonis Kapnidis afgetest. "Het zijn op zich geen slechte spelers, maar niet helemaal het type dat we zoeken", legt technisch manager Piet Buter uit.

Linksbuiten Tshimanga speelde vorig jaar voor Racing Genk. Zaterdag scoorde hij in de oefenwedstrijd van Telstar tegen de amateurs van VV IJmuiden (6-0) de eerste twee doelpunten. De Griekse spits Antonis Kapnidis scoorde de 3-0, maar net als Tshimanga hoeft de oud-speler van Doxa Drama niet langer te blijven.

"Ze hebben een weekje meegetraind. We hebben ze dus langer kunnen bekijken", zegt Buter. "Kapnidis heeft technisch nèt niet helemaal de kwaliteiten om met tempo aan de bal te spelen. Tshimanga had niet de wilskracht, felheid en energie in de wedstrijd die wij zoeken. Dus kijken we nog even verder. Ik heb liever dat dat in zo'n oefenwedstrijd blijkt dan in de competitie."

Lees ook: Nieuwelingen schieten Telstar naar eerste oefenzege

Mogelijk dat Telstar dinsdag wel een nieuwe speler binnen heeft. Piet Buter vliegt dan naar Southampton om een huurovereenkomt met Ryan Seager te bespreken. De 22-jarige spits staat volgens Buter zelf open voor een overstap. 

Lees ook: Telstar hoopt dinsdag Ryan Seager binnen te hengelen

Dinsdagavond speelt Telstar opnieuw een oefenwedstrijd. Om 19.30 uur komt FC Lisse op bezoek. In dat duel zullen volgens Buter geen proefspelers worden getest.