Ga naar Content
Sport

Telstar hoopt Ryan Seager dinsdag binnen te hengelen

9 juli 2018, 19.11 uur · Aangepast 9 juli 2018, 19.58 uur
Door: · Foto: NH Sport

VELSEN-ZUID Telstar hoopt dinsdag een akkoord te bereiken met Southampton en spits Ryan Seager. De Velsenaren zien in de 22-jarige huurling de opvolger van Andrija Novakovich. "Hij zou Telstar een hoop doelpunten kunnen bezorgen", aldus technisch manager Piet Buter.

Buter vliegt morgen naar Engeland in de hoop de transfer financieel af te wikkelen. "Voetbaltechnisch zijn we eruit. Ryan wil, Southampton wil en Telstar wil hem best graag hebben. Toch kan het soms nog een stap te ver zijn. Het heeft met centjes te maken. Ik moet erheen met de pet in de hand, want heel misschien kunnen we een kwart van zijn salaris betalen."

Seager speelde in 2015 onder trainer Ronald Koeman als invaller zijn enige wedstrijd in de Premier League. Datzelfde jaar scoorde hij op Nederlandse bodem een doelpunt. Dat deed de aanvaller in de oefenwedstrijd van Southampton op De Toekomst tegen Ajax. Buter: ""Hij is een doelpuntenmaker, dodelijk in de zestien, maar geen counterspits. Ryan is niet groot en dus ook geen spits voor hoge ballen. Hij is beweeglijk en fysiek sterk."

Michiel Hemmen
Maandag stond er al wel een andere spits op het trainingsveld van Telstar. Michiel Hemmen heeft van trainer Mike Snoei toestemming gekregen de komende tijd zijn conditie op peil te brengen. Hemmen is 31 jaar en voetbalde meer dan 200 wedstrijden voor FC Volendam, BV Veendam, AGOVV Apeldoorn, KVC Westerlo, SC Cambuur, BK Häcken, Excelsior en opnieuw SC Cambuur. "Michiel traint om fit te worden en is hier niet om over een contract te praten", zegt Buter. "We willen er ook geen druk op leggen. Hij heeft nog een lange weg te gaan." 

Proefspelers afgetest
De proefspelers Holly Tshimanga en Antonis Kapnidis komen niet in aanmerking voor een contract. Zij zijn na één trainingsweek en het oefenduel zaterdag tegen VV IJmuiden (6-0) weer naar huis gestuurd.

Lees ook: Goals Tshimanga en Kapnidis niet genoeg voor contract bij Telstar