Nieuwelingen schieten Telstar naar eerste oefenzege

VELSEN-ZUID Telstar heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen eenvoudig gewonnen. VV IJmuiden werd op Sportpark Schoonenberg met 6-0 verslagen. Alle doelpunten kwamen op naam van nieuwe spelers.

Bij de Velsenaren stonden veel nieuwe namen in het veld. Trainer Mike Snoei had basisplaatsen ingeruimd voor Holly Tshimanga en Antonis Kapnidis. Beide spelers zijn momenteel op proef bij Telstar. In de eerste helft zorgde linksbuiten Tshimanga, die vorig jaar bij Racing Genk speelde, voor beide goals: 2-0.

Na de rust wisselde Snoei liefst negen spelers. Alleen Tshimanga en Kapnidis bleven staan. De Griekse spits speelde het afgelopen jaar voor Doxa Dram, en maakte de 3-0. VV IJmuiden kon geen moment voor gevaar zorgen, waardoor doelman Joey Roggeveen weinig tot niets te doen had.

Via Kick Groot, Sven van Doorm (strafschop) en Ilias Bronckhorst liep Telstar uit naar 6-0.

Komende dinsdag speelt Telstar de volgende oefenwedstrijd. FC Lisse komt om 19.30 uur op bezoek in Velsen-Zuid.