Ga naar Content
Noord-Holland

De Duitsers zijn wel klaar voor het WK: "We winnen, we winnen altijd"

17 juni 2018, 09.42 uur · Aangepast 20 juni 2018, 18.23 uur
Door: · Foto: Romy Kerseboom

ALKMAAR Sybille Wetzel woont inmiddels al 22,5 jaar in Nederland, maar is nog altijd fanatiek supporter van het Duitse voetbal. Ze volgt het WK op de voet en laat iedereen weten dat zij voor Duitsland juicht. Vanmiddag trapt Duitsland af tegen Mexico.

Bij Sybille hangt de Duitse vlag bij wijze van spreken al uit. Haar vertrouwen in 'die Mannschaft' is niet te breken en ze ziet geen andere optie dan dat Duitsland het WK wint.

"Eerst kon je in Nederland onmogelijk voor Duitsland zijn. De spanning was té groot. Inmiddels kan ik het gelukkig wel en nu laat ik het zien ook! Nu maakt 'ons Oranje' het natuurlijk ook wel héél makkelijk om voor een ander land te zijn, ze doen voor de tweede keer al niet mee", vertelt Sybille.

Lees ook: De Argentijnen zijn wel klaar voor het WK: "Hapjes en na afloop een barbecue"

Sybille hangt de vlag niet letterlijk uit, in elk geval niet zolang Duitsland nog geen kampioen is. Wat Sybile betreft is het voor Nederland misschien ook maar beter dat ze niet meedoen: "Stel je voor dat ze tegen Duitsland zouden moeten? Dat winnen ze niet!"

"We winnen. We winnen altijd"
De heilige overtuiging dat onze oosterburen winnen zit er goed in bij de familie Wetzel. Sybille gaat het WK volgen met haar man Koert en haar zoons Leroy en Erik zijn er via WhatsApp bij. De jongens studeren beide in Berlijn en moedigen ook daar 'die Mannschaft' aan. 

"We winnen. We winnen altijd. Weet je waarom? Omdat wij Neuer - onze doelman - hebben. Hij is van staal en laat geen enkele bal door. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook een echte topscorer: Thomas Müller - mijn persoonlijke favoriet."

Lees ook: De Portugezen zijn wel klaar voor het WK: "Het is de liefde voor ons land waardoor we winnen"

Sybille vertelt dat voetbal niet altijd zo'n groot feest was in Duitsland. "Totdat het EK in 2004 in Duitsland werd gehouden, hingen er nooit vlaggen uit of wat dan ook. Het gevoel van sfeer en samenhorigheid is tóén pas overgebracht naar Duitsland en sindsdien wordt het ook geaccepteerd en durven we het aan." 

Duitsland - Mexico
De voorspelling van Sybille voor vanavond is natúúrlijk winst voor Duitsland. "We winnen met 3-1 van Mexico. We maken ze in", besluit ze haar verhaal.

Foto: Duitsland - Nederland 1974