Ga naar Content

De Portugezen zijn wel klaar voor het WK: "Het is de liefde voor ons land waardoor we winnen"

HILVERSUM Personal trainer en zanger Tiago da Silva woont nu elf jaar in Nederland, maar als het om voetbal gaat, is er maar één land waar zijn hart sneller van gaat kloppen: zijn geboorteland Portugal. Vanavond gaat Portugal tegen Spanje op jacht naar de eerste drie punten.

De voetbalkoorts in huize Da Silva is de afgelopen dagen flink toegenomen. "Voetbal is alles in Portugal. Ook al heb je geen cent om uit te geven, je gaat gewoon naar de wedstrijd van je club", vertelt Tiago tegen NH Nieuws.

Lees ook: De Russen zijn wel klaar voor het WK: "Trots op het nationale team"

"De liefde voor je land is waar het voetbal in Portugal om gaat. En dat is het hele verschil met Nederland. Bij sommige Nederlandse spelers zie je dat niet genoeg. En dat maakt nu juist het verschil tussen winnen of verliezen. Je moet er helemaal voor gaan of er niet voor gaan."

Fanatisme
De wedstrijd tegen aartsvijand en buurland Spanje is op voorhand een spannend affiche, en ondanks de perikelen in het Spaanse kamp zeker geen uitgemaakte zaak. Toch is Tiago vol vertrouwen. "Kijk, Portugal heeft Ronaldo, dat is gewoon een hele goede voetballer. Hij heeft dat fanatisme, hij wil gewoon winnen." Volgens Tiago hangt er veel af van de eerste wedstrijden. "Als dat goed gaat kan Portugal heel ver komen op het WK."

Portugal zit met Spanje, Marokko en Iran in een groep. Dat moet lukken volgens Tiago. "Pas als we tegen Argentinië, Brazilië of Duitsland moeten spelen, wordt het lastig. Voor de rest: kom maar op, we winnen wel. Als het meezit maken we goede kans om in de finale te komen", besluit de Portugees. 

Foto: Shutterstock/NH Nieuws