Ga naar Content

Rijscholen geschokt na ongeval op spoorwegovergang: "Het kan jou ook overkomen"

BUSSUM Rijscholen in Het Gooi reageren geschokt op het ongeval met een lesauto en een trein in Bussum, waarbij gisteren een rij-instructeur om het leven kwam. "Je plaatst jezelf in het verhaal, het kan jou ook overkomen", vertelt instructeur Ibrahim.

Bij het ongeluk kwam een 66-jarige rij-instructeur om het leven toen hij met zijn lesauto stil kwam te staan op de overweg in het centrum van Bussum. De auto werd door een trein geraakt. De 18-jarige leerlinge wist op tijd uit de auto te komen.

"Het hakt er wel in, het wordt meteen een persoonlijk iets", vertelt rij-instructeur Ibrahim. "Je plaatst jezelf in het verhaal, het kan jou overkomen."

Lees ook: Buren geschrokken door botsing: "De trein bleef maar toeteren, dus ik dacht: dat gaat niet goed"

Ibrahim kreeg na het ongeval een hoop berichten, omdat hij in een soortgelijke auto rijdt. "Ik kreeg wel vijftig berichten van vrienden en familie of ik nog leefde."

Door het ongeval denkt Ibrahim extra na over zijn veiligheid. Moderne auto's hebben een start-stopsysteem dat volgens hem niet altijd goed werkt. "Soms start 'ie niet en moet je dat twee of drie keer doen. Als je je dan op een spoorwegovergang begeeft..." Wel is hij blij dat hij ook een extra gaspedaal in zijn auto heeft, zodat hij beter in kan grijpen. "Sommige instructeurs rijden namelijk maar met twee extra pedalen: de koppeling en de rem."

Ondanks dat de schrik er goed in zit, gaat hij wel gewoon door met zijn werk: "Het is heftig, maar als je van een paard valt, moet je er daarna ook gewoon weer op gaan zitten."

Lees ook: Burgemeester over ongeluk op spoorwegovergang in Bussum: "Dit komt hard aan"

Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen