Ga naar Content

Burgemeester over ongeluk op spoorwegovergang in Bussum: "Dit komt hard aan"

BUSSUM Volgens burgemeester Han ter Heegde is het nieuws over het ongeluk met een lesauto en een trein "heel hard" aangekomen in Bussum. "Iedereen in Bussum en Gooise Meren kent die overgangen", zegt Ter Heegde tegen NH Nieuws.

Gisteren kwam een 66-jarige rij-instructeur om het leven toen hij met zijn lesauto stil kwam te staan op de overweg in het centrum van Bussum en in de flank door een trein geraakt werd. Zijn 18-jarige leerlinge uit Bussum wist net op tijd uit de auto te komen en raakte niet gewond.

Lees ook: Bloemen gelegd bij plek waar rij-instructeur omkwam in Bussum

Ter Heegde zegt in een reactie dat iedereen zich kan voorstellen "wat voor ellende zich daar heeft plaatsgevonden". Voor maatregelen is het volgens de burgemeester echter nog te vroeg. Hij wil eerst het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk afwachten. "Tot die tijd kan ik er niets over zeggen."

Familie slachtoffer ontdaan
Inmiddels heeft Ter Heegde contact gehad met de echtgenote van het slachtoffer. De vrouw is opgevangen door haar kinderen. "Zij is zeer ontdaan natuurlijk. De man had sinds een paar jaar een eigen rijschool en was een geroutineerde instructeur."

Lees ook: ProRail: 'Geen mankement aan overweg in Bussum'

Met de 18-jarige leerlinge is nog geen contact geweest. "We zoeken nog contact", aldus Ter Heegde. "Die heeft het allemaal zien gebeuren en een traumatische ervaring opgelopen. We proberen hulp aan haar te geven. Ik zou graag mijn medeleven willen betuigen met haar, maar dat contact moet ik dus nog even hebben."

Foto: NH Nieuws