Ga naar Content

Dode bij botsing met trein in Bussum is rij-instructeur (66), cursiste (18) ongedeerd

BUSSUM Bij het ongeluk op een spoorovergang in Bussum van vanochtend is een 66-jarige man om het leven gekomen. Het gaat om een rij-instructeur uit Amersfoort, die op het moment van het ongeluk een 18-jarige cursist lesgaf. Zij bleef ongedeerd.

Toen de trein zich rond 11.15 uur in de flank van de auto boorde, zat alleen de instructeur er nog in. De cursiste, een 18-jarige vrouw uit Bussum, was uitgestapt toen zij de trein op de auto zag afkomen. Waarom de lesauto stilstond op de spoorwegovergang, is niet bekend. 

Lees ook: Dode bij botsing tussen lesauto en trein bij spoorwegovergang Bussum 

In de trein zaten op het moment van het ongeluk ongeveer 140 passagiers. Zij bleven allen ongedeerd en hebben vervangend vervoer aangeboden gekregen. Omdat het onderzoek naar het ongeluk nog niet is afgerond, ligt het treinverkeer bij Bussum nog wel stil. 

Buurtbewoners laten tegenover NH Nieuws weten geschrokken te zijn door de aanrijding. "Ik woon niet heel ver weg. De trein toeterde eerst een paar keer, maar het bleef maar doorgaan. Ik dacht dit gaat niet goed: daar is iets aan de hand."

Lees ook: Buren geschrokken door botsing: "De trein bleef maar toeteren, dus ik dacht: dat gaat niet goed"

Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen