Ga naar Content
Noord-Holland

'Zo'n 6.000 op Schiphol gestrande reizigers vandaag naar bestemming'

30 april 2018, 09.14 uur · Aangepast 30 april 2018, 09.35 uur
Door: · Foto: ANP

SCHIPHOL Na de grote stroomstoring van gisteren beleeft Schiphol vandaag 'een drukke, maar reguliere dag'. Verwacht wordt dat de laatste passagiers die gisteren strandden, vandaag hun reis kunnen vervolgen.

"We zijn goed opgestart. Zo'n 5.000 á 6.000 passagiers die gisteren zijn gestrand, worden verspreid over de dag onder meer met extra vluchten naar de plek van hun bestemming gebracht", aldus een woordvoerder van de luchthaven. Door de meivakantie is het wel wat drukker dan op een normale maandag.

Lees ook: 'Stroomstoring Schiphol gevolg van gebrekkig it-netwerk'

Gisteren werden door de stroomstoring tientallen vluchten geannuleerd en er waren grote vertragingen. Over de oorzaak en de schuldvraag kan de woordvoerder nog weinig zeggen. "Dat gaan we nu verder onderzoeken en analyseren. Gisteren was al onze aandacht er op gericht om passagiers zoveel mogelijk naar hun bestemming te krijgen." 

Van vertragingen was vanochtend vroeg volgens de zegsman geen sprake. Omdat vandaag wordt gestaakt in het streekvervoer adviseert de hij reizigers de actuele vluchtinformatie te checken op schiphol.nl, de app of via de luchtvaartmaatschappij.