Ga naar Content
Noord-Holland

'Stroomstoring Schiphol gevolg van gebrekkig it-netwerk'

30 april 2018, 08.30 uur · Aangepast 30 april 2018, 08.47 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

SCHIPHOL "Het gebrekkige netwerk van Schiphol is de oorzaak van de problemen", zeggen drie anonieme deskundigen vanmorgen in De Telegraaf. Daardoor is de luchthaven veel te kwetsbaar voor stroomstoringen.

Volgens de deskundigen, die anoniem willen blijven gezien de gevoeligheid van het netwerken, vertellen in de krant dat de noodvoorzieningen onvoldoende zijn ingericht om een 'spanningsdip' in het elektriciteitsnet snel op te vangen. 

Het drietal is betrokken bij de stroom- en ict-voorziening van de luchthaven. "Er is sprake van achterstallig onderhoud aan het netwerk", vertellen ze. It-specialist Cisco is intussen wel begonnen met het 'upgraden' van het it-netwerk.

Lees ook: Droomvakanties eindigen in drama door Schiphol-storing: "We gingen met de hele familie op cruise"

Toch werd het gisteren een chaos op Schiphol. De krant schrijft dat essentiële functies als noodverlichting, beveiliging en het controlecentrum in een paar minuten opgestart moeten kunnen worden, maar gisteren lagen de incheckcomputers uren plat, waardoor vroege vertrekken van meivakantiegangers in de soep liepen. Tientallen vluchten werden geannuleerd en er veel vluchten waren vertraagd.