Start van hoofdcontent

OOSTZAAN

nl

Horrorbuurman in Oostzaan ondanks gebiedsverbod nog steeds een plaag: "Hij stalkt ons"

6 maart 2018, 15.19 uur · Aangepast 6 maart 2018, 17.18 uur · Foto: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

OOSTZAAN Al ruim dertien jaar terroriseert Ruud de Zinger zijn buren. Hij spuugt op hun ramen, legt dooie dieren in hun tuin en scheldt ze verrot. Anderhalf jaar geleden legde 'Rijdende Rechter' Frank Visser hem daarom een gebiedsverbod op, maar nu blijkt dat de Oostzaner de regels aan zijn laars lapt. "We zijn bang dat het gaat escaleren."

De Zinger kreeg in november 2016 een duidelijke uitspraak te horen; hij mocht wegens de treiterijen en intimidaties nooit meer binnen een straal van 500 meter van het huis van zijn buren komen. Deed hij dat wel, dan zou hem dat 1.000 euro per keer kosten.

Lees ook: Agressieve Oostzaner bestookt buren met kanonslagen, dode ratten en kippen

Een fiks bedrag, maar het heeft de 'horrorbuurman' niet afgeschrikt. In Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? bleek gisteravond dat hij bijna dagelijks te dichtbij komt, gluurt en voor overlast zorgt. "Hij is ons aan het stalken", aldus buurvrouw An Coenraedts. "Ook is zijn huis nog steeds een bouwval en valt hij niet alleen ons, maar de hele buurt lastig."

Zij en haar man zijn ten einde raad en hebben een fortuin aan advocaatskosten betaald om de strijd met De Zinger aan te gaan. Ook nu hebben ze de boetes van het gebiedsverbod opgeëist en beslag op het huis van hun buurman laten leggen, maar de Oostzaner gaat in hoger beroep. 

Lees ook: Boze Oostzaner sleept tv-rechter Frank Visser voor de rechter

De gemeente Oostzaan komt vooralsnog niet in actie, omdat 'het om een burenruzie gaat'. Hier zouden zij niks aan kunnen doen, maar die uitspraak wordt bestreden door advocaat Xandra Wentink: "Het is ook een burenruzie, maar het is veel meer", vertelt ze tegen presentator Viktor Brand. "Het is iemand die z’n perceel niet in goede staat houdt en die een gevaar voor de omgeving is. Het is hinderlijk voor de buurt."

Aangifte
De familie gaat dan ook aangifte doen tegen De Zinger. "Er is hier strafrechtelijk wat aan de orde", aldus de advocaat. "Hij stalkt ze nu en we zijn bang dat het gaat escaleren of dat 'ie rare dingen gaat doen. En dat is heel reeël, want hij staat hier elke dag op vijftig, zestig meter afstand."