Ga naar Content
Noord-Holland

Agressieve Oostzaner bestookt buren met kanonslagen, dode ratten en kippen

15 november 2016, 12.31 uur · Aangepast 15 november 2016, 12.57 uur
Door: · Foto: Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

OOSTZAAN Hij spuugt op de ramen van de buren, bestookt ze met zwaar vuurwerk, legt dooie ratten en kuikentjes in hun tuin, steekt z'n middelvinger op en scheldt ze verrot. Maar nu wordt Oostzaner Ruud de Zinger, die zijn buren al twaalf jaar lang terroriseert, een halt toegeroepen. Televisierechter Frank Visser heeft hem een gebiedsverbod opgelegd.

Het bizarre verhaal over de agressieve De Zinger, die maar blijft volhouden dat zijn tuin onder water wordt gezet door de buren, was gisteravond te zien in het SBS-programma 'Mr. Frank Visser doet uitspraak'. De aflevering staat bol van de treiterijen waarmee De Zinger zijn buren lastigvalt.

Zijn doelwit, het echtpaar An en Co Coenraads, doet een kleine greep uit de pesterijen. "Hij rijdt voorbij en schijnt naar binnen, steekt z'n vinger op, rochelt op de ramen, gooit dode ratten over de muur, spijkers op het pad en vuurwerk in de tuin. Er zitten zelfs gaten in de ramen. Het zijn kanonslagen, het lijkt wel een handgranaat. En zo kunnen we nog wel even doorgaan."

Lees ook: Boze Oostzaner sleept tv-rechter Frank Visser voor de rechter

Dode kip aan een stok
Het leven van het Zaanse echtpaar is voor een groot deel verwoest door de buurman. An Coenraads vertelt: "Het is niet te doen. We leven er elke dag mee. Het vreet gigantisch veel negatieve energie. Hij zegt dat wij zijn leven vernielen, maar het is andersom. Hij vernielt ons leven, ons woonplezier. Die jongen is een psychopaat. Een paar weken geleden hing er nog een dode kip te bengelen aan een uitstekende stok."

Schijnheilige goudvis
Dat laatste beaamt De Zinger. "Die kip lag dood bij mij in de tuin. Ik had van een Surinamer gehoord dat je een dooie kip moet ophangen tegen kwaaie geesten." Over het rochelen tegen de ramen van zijn buren, merkt hij op: "Er zal af en toe eens een rochel tegenaan waaien. Soms komt de wind door de steeg heen." Dan, gericht aan de buurvrouw: "De rest is allemaal duimzuigerij van die schijnheilige goudvis."

Lees ook: Burenruzie in Krommenie loopt uit de hand: "Met dat varken valt niet te praten"

Hoewel De Zinger zijn woning in 1993 kocht, is het een grote bouwval. Nu, 23 jaar later, heeft hij er nog nooit ook maar één nachtje geslapen. Zelf zegt hij tegen tv-rechter Frank Visser: "De buren hebben het heel lang geleden willen kopen voor hun jongste dochter. Maar ik kreeg de gunning van de eigenaar, waarschijnlijk tegen het zere been van de buren."

Mr. Visser blijkt totaal niet gevoelig voor de argumenten van De Zinger. Integendeel, hij acht bewezen dat De Zinger het leven van zijn buren verziekt. "Het is tijd voor u om te vertrekken."

Lees ook: Vogelstront veroorzaakt burenruzie: "Ik verbouw je smoelwerk"

Bulldozer eroverheen
De Zinger krijgt een maand de tijd om zijn zaken te regelen. Voor iedere keer dat hij het gebiedsverbod overtreedt, moet hij de buren duizend euro betalen. Dat bedrag kan oplopen tot honderdduizend euro. Een duidelijke straf, maar de agressieve Oostzaner lijkt niet van plan zich daar iets van aan te trekken. "We gaan het zien. Misschien gaat de bulldozer eroverheen. Dan nemen we de rest ook mee."