Ga naar Content
Noord-Holland

Boze Oostzaner sleept tv-rechter Frank Visser voor de rechter

25 oktober 2016, 10.59 uur · Aangepast 25 oktober 2016, 13.30 uur
Door: · Foto: ANP

OOSTZAAN Een man uit Oostzaan sleept de producent van het tv-programma met televisierechter Frank Visser voor de rechter. De Noord-Hollander eist dat een uitzending van het SBS-programma 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' en de uitspraak zelf worden vernietigd.

Ruud de Zinger (53) uit Oostzaan ligt al lange tijd in de clinch met zijn buurman en zegt in De Telegraaf dat hij wateroverlast heeft die te wijten is aan de hoger gelegen tuin van de buren. Hij schakelde daarom het programma in om zijn gelijk proberen te halen.

Lees ook: Burenruzie in Krommenie loopt uit de hand: "Met dat varken valt niet te praten"

Helaas voor hem liep het anders. Visser, bekend geworden als De Rijdende Rechter, stelde hem in het ongelijk. En dat niet alleen, want De Zinger kreeg daarnaast een gebiedsverbod opgelegd wegens jarenlange misdragingen tegenover zijn buren. 

Lees ook: Vogelstront veroorzaakt burenruzie: "Ik verbouw je smoelwerk"

'Geestelijk niet zichzelf'
Hoewel hij vooraf schriftelijk akkoord is gegaan met het bindende advies van de tv-rechter, weigert hij de strijdbijl te begraven. Hij zegt nu dat hij 'geestelijk niet zichzelf' was toen hij tekende, schrijft De Telegraaf. De zaak die hij heeft aangespannen tegen Frank Visser, wordt morgen behandeld. 

De buurman van De Zinger kijkt juist uit wel naar de uitzending van SBS. Hij zegt in de krant: "Dan kan Oostzaan eindelijk zien hoe hij in werkelijkheid is."

Lees ook: Fokke & Sukke-bedenker is nieuwe Rijdende Rechter

Volgens hem is het geen pretje om naast De Zinger te wonen. Zo worden hij en zijn echtgenote al jarenlang gepest. Ramen worden bespuugd, er worden steentjes en kippenvoer over de schutting gegooid, de vrouw wordt uitgescholden en er hebben al eens dode kippen aan de omheining gehangen. Ook zou De Zinger tweemaal met zijn auto hun tuin zijn ingereden.