Ga naar Content
Sport

LIVE NH Sport met 1/2 finale KNVB-beker AZ - FC Twente

28 februari 2018, 13.21 uur · Aangepast 28 februari 2018, 14.05 uur
Door: · Foto: Pro Shots/NH Sport

ALKMAAR Alles of niets. Wie verdient woensdagavond het eerste ticket voor de finale van de KNVB-beker? Natuurlijk is AZ de grote favoriet, maar het blijft bekervoetbal. FC Twente schakelde eerder ook al Ajax uit... NH Sport is er vanaf 18.00 uur live bij. Erik-Jan Brinkman, Edward Dekker en Marijn Willems doen verslag vanuit het ongetwijfeld steenkoude AFAS Stadion.

Vanwege de kou is vanochtend nog overlegd of de wedstrijd wel door kan gaan. Het antwoord is gegeven: ja!

Lees ook: Bekerduel tussen AZ en FC Twente gaat ondanks kou definitief door

Ben je niet in het stadion dan kun jij de wedstrijd lekker warm bij de radio met een warme chocomelk of lekkere bak koffie of thee volgen. Bier mag ook natuurlijk. Een beladen wedstrijd wordt het sowieso. AZ kan voor de zevende keer in de historie de finale halen. De vorige tegen Vitesse, minder dan een jaar geleden, ging met 2-0 verloren. Een verliespartij die nog altijd pijn doet. 

Lees ook: AZ optimistisch over halve finale KNVB-beker: 'Elftal staat als een huis'

Lees ook: Bekerkoorts in AZ Museum Waarland

AZ en FC Twente speelden dit seizoen twee keer in de competitie tegen elkaar. Beide keren won AZ (2-0, 0-4). In het bekertoernooi valt dus vooral de uitschakeling van Ajax door FC Twente op (1-1 na verlenging, Twente wint de strafschoppenserie). Het was het laatste duel van Marcel Keizer als trainer van Ajax. Diezelfde avond balanceerde AZ op de rand van uitschakeling toen Fortuna Sittard vlak voor tijd nog met 2-1 leidde tegen de Alkmaarders. Een geweldige redding van keeper Marco Bizot en een frommelgoal van Wout Weghorst voorkwamen de voortijdige aftocht van de cupfighter.  Overigens loodste de aanvoerder zijn ploeg tegen MVV ook met een late treffer naar de volgende ronde. 

Uitslagen bekertoernooi '17/'18

AZ - PEC Zwolle 4-1
Fortuna Sittard - AZ 2-4
Almere City - AZ 0-4
MVV - AZ 2-3

FC Twente - SC Cambuur 3-1
FC Twente - Ajax 1-1 (T.w.n.s)
FC Twente - FC Eindhoven 3-0
ONS Sneek - FC Twente 1-3

De uitzending van NH Sport begint vanavond om 18.00 uur. Met hopelijk hartverwarmend voetbal en sowieso fijne muziek. Je presentator is Rob Wtenweerde.