Ga naar Content
Noord-Holland

Bekerduel tussen AZ en FC Twente gaat ondanks kou definitief door

28 februari 2018, 13.03 uur · Aangepast 28 februari 2018, 14.57 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ALKMAAR De halve-finalewedstrijd voor de KNVB-beker tussen AZ en FC Twente gaat ondanks de bittere kou vanavond gewoon door. Dat besloot voetbalbond KNVB na een laatste overleg met de betrokken clubs en weerdeskundigen.

Daaruit kwam naar voren dat het, onder de huidige omstandigheden, ook voor supporters in het stadion voldoende verantwoord is om de wedstrijden door te laten gaan. Uit een laatste meting bleek dat de gevoelstemperatuur op de tribunes van de stadions altijd boven de door de KNVB gestelde kritische grens van min 15 graden blijft.

De club uit Alkmaar raadt de supporters aan om warm aangekleed naar het stadion te komen en het niet te veel alcohol te drinken. Ze geven ook het advies om veel in beweging te blijven. De club kan de supporters tegemoet komen door alle warme drankjes gratis aan te bieden. 

De 1100 supporters van FC Twente die hun club achterna reizen naar Alkmaar worden door een sponsor van de club getrakteerd op een sjaal en muts om de kou te trotseren.

Lees ook: Gevoelstemperatuur tot -15 graden! Het wordt heel erg koud vanochtend

In Alkmaar begint de wedstrijd om een plek in de finale om 18.30 uur. Ook de andere halve-finalewedstrijd tussen Feyenoord en Willem II gaat door. In Rotterdam begint om 20.45 uur de andere halve finale tussen Feyenoord en Willem II.

Lees ook: LIVE NH Sport met 1/2 finale KNVB-beker AZ - FC Twente