Start van hoofdcontent

WAARLAND

nl

Bekerkoorts in AZ Museum Waarland

26 februari 2018, 16.01 uur · Aangepast 26 februari 2018, 16.29 uur

WAARLAND Nog één horde en dan staat AZ voor de zevende keer in de clubhistorie in de bekerfinale. De spanning loopt al langzaam op bij de AZ-fans Ruud Koning en René Stoop.

Het duo beheert, met Roel Smit, op een zolder in Waarland het AZ Museum. Tussen de shirts, sjaals, petten, programmaboekjes, foto's, speldjes en allerlei andere AZ-relikwieën dromen de supporters al van een nieuwe armada van bussen naar de Rotterdamse Kuip.

Ook al ging AZ op 30 april vorig jaar met 2-0 onderuit tegen Vitesse, Stoop heeft nog wel mooie herinneringen aan de dag. "De sfeer eromheen is natuurlijk heel anders. Iedereen stond op de bruggen, dat doet je wel wat."

Bijna sneuvelde de cupfighter dit seizoen al vóór de winterstop. Uit tegen Fortuna Sittard keken de Alkmaarders tegen een 2-1 achterstand aan en frommelde Wout Weghorst vlak voor tijd de gelijkmaker in het doel. "Ik dacht: het is over en uit", blikt Stoop terug op die avond. Koning: "Dat is het mooie aan bekervoetbal. Niks is voorspelbaar."

Woensdag om 18.30 uur is de aftrap in het AFAS Stadion en speelt AZ de halve finale in de strijd om de KNVB-beker. "Laten we het eerst maar eens halen en dan kunnen we ons daarna weer gekmaken", zegt het duo eensgezind.

NH Sport zendt de wedstrijd uiteraard rechtstreeks op de radio uit. De extra uitzending begint woensdag om 18.00 uur.

Foto: NH/Edward Dekker