Noord-Holland

Omwonenden over verhuizing distributiecentrum Hunkemöller: "Eerst zien dan geloven"

27 februari 2018, 19.27 uur

NH Nieuws/ Robbert Bianchi

HILVERSUM - HILVERSUM De bewoners van de Liebergerweg in Hilversum reageren opgelucht op de plannen van Hunkemöller om een nieuwe plek voor het distributiecentrum te zoeken. De omwonenden voeren al jaren actie tegen de overlast en onveiligheid in hun straat door het vele vrachtverkeer.

Maar op de vraag of de vlag nu uit kan reageren de meesten voorzichtig. "Het is goed nieuws maar er is ook nog veel onduidelijk", vertelt Martin Triebels van Bewonersgroep Liebergerweg aan NH Nieuws. "Misschien verhuizen ze maar gedeeltelijk en houden ze dit aan."

Lees ook: Buurt is klaar met vrachtwagenoverlast lingerieketen

Ook Inge Niemeijer, die tegenover het distributiecentrum woont, houdt een slag om de arm. "Eerst zien dan geloven", aldus Inge. Ze maakt zich al jaren zorgen over de veiligheid van haar kinderen. "Er is hier verderop in de staat een speeltuin en ik zou ze graag alleen naar de speeltuin laten gaan maar dat durf ik nu door de week niet."

Lees ook: Bewoners blokkeren weg uit protest tegen overlast lingerievrachtwagens

De grote vraag van de bewoners is ook wat er straks voor in de plaats komt in het gebouw. Dat is een zaak van de eigenaar van het pand. Hierover heeft de gemeente weinig te vertellen. "De ervaring die we hebben is dat als er zoiets leegkomt, dat er vaak iets beroerders voor terugkomt. We willen niet dat hier een mega-discounter komt of zoiets", vertelt Martin Triebels.

Werkgelegenheid
Waar de gemeente zich meer zorgen over maakt, is het behoud van de werkgelegenheid in de regio. "We hebben ons intensief in gezet om het nieuwe distributiecentrum voor de regio te behouden. Zo kijken we naar de nieuw te ontwikkelen woon-/werkwijk Crailo, die pal aan de A1 wordt gerealiseerd. In het plan voor die wijk is nadrukkelijk rekening gehouden met bedrijvigheid zoals een distributiecentrum", verklaart Wethouder Economische Zaken Wimar Jaeger van Hilversum.