Ga naar Content
Noord-Holland

Kans op verplaatsen sporthal Egmond weer kleiner

20 december 2017, 08.16 uur · Aangepast 22 december 2017, 17.14 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

EGMOND AAN ZEE Een voorstel om de nieuw te bouwen sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee te verplaatsen, heeft het niet gehaald in de gemeenteraad. Drie partijen dienden het voorstel in op voorspraak van een groep Egmonders die de sporthal liever aan de Sportlaan zien, dan middenin een woonwijk zoals nu het geval is.

De gemeente Bergen wil in 2018 op de plek waar nu nog de oude sporthal staat een nieuwe bouwen. Ook worden er 34 woningen en een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Volgens bewoners en gebruikers is dit echter de verkeerde plek. 

Lees ook: Alternatief plan sporthal Egmond gepresenteerd: "Hal in woonwijk geen goed idee"

De Egmonders, verenigd in de Initiatiefgroep Sporthal Egmond, presenteerden eind vorige maand hun plan om de toekomstige sporthal zo'n 150 meter verderop te bouwen aan de Sportlaan. Door de hal even verderop neer te zetten zou er minder verkeers- en geluidsoverlast in de woonwijk zijn. De sociale functie van de hal, waar ook evenementen gehouden worden, zou dan gegarandeerd blijven.

Gemeentebelangen BES, VVD en GroenLinks wilden laten onderzoeken of verplaatsen tot de mogelijkheden behoort. Dat onderzoek zou vóór 1 februari aan de provincie gepresenteerd moeten worden, om het nieuwbouwproject niet te veel te vertragen. Maar een meerderheid van de raad, en eerder al de wethouder, zag niets in het voorstel. Zij vinden het alternatieve plan te laat en denken dat de provincie niet zal instemmen.

Lees ook: Egmonders willen sporthal op andere plaat uit angst voor "veertig jaar ergernis"

De provincie heeft namelijk bedongen dat er rond de nieuw te bouwen sporthal terrein wordt teruggegeven aan de natuur. Veld A van VV Egmondia zou natuur moeten worden. De alternatieve locatie van de sporthal heeft juist een stuk van veld A nodig. Vragen om daar aan te morrelen zou de provincie frustreren, vreest een meerderheid van de raad.

De initiatiefgroep is teleurgesteld over het besluit. Woordvoerder Dieter Broek: "Veld A is eenvoudig in te wisselen voor veld B. Het aantal vierkante meters blijft dan gelijk." De initiatiefgroep denkt nog na over vervolgstappen. Maar dat er een vervolg komt, is zeker", zegt Broek.