Ga naar Content

Wethouder vindt alternatief plan voor sporthal Egmond aan Zee 'wel erg laat'

EGMOND AAN ZEE Dat bewoners mee willen denken over de bouw van een nieuwe sporthal in Egmond aan Zee juicht wethouder Peter van Huissteden toe. ''Maar om nu één minuut voor twaalf een alternatief te onderzoeken is wel erg laat'', aldus de wethouder.

In 2018 moeten in het dorp een energieneutrale sporthal met een ondergrondse parkeergarage en 34 woningen verrijzen. De nieuwe sporthal komt op de plek waar nu nog sporthal De Watertoren staat. Volgens een groep bezorgde bewoners is dat de verkeerde plek.  

Lees ook: Egmonders willen sporthal op andere plek uit angst voor "40 jaar ergenis"

Volgens hen is er in de nieuwe plannen geen rekening gehouden met het sociale karakter van de sporthal. "De sporthal is ook een soort dorpshuis waar grote evenementen en feesten worden georganiseerd", vertelt bewoner Rita Koppedraaijer. "Het is het hart van het verenigingsleven in het dorp."

"De angst voor overlast is groot", vertelt Bert Jansen, die ook in de buurt woont. Er is volgens hem nu al geluidsoverlast bij de huidige bewoners rondom de sporthal. "Als er nieuwe woningen komen die nog dichter bij de hal staan, zal dat alleen maar toenemen. Een sporthal midden in een woonwijk is gewoon geen goed idee."

Geen partycentrum
Maar dat ziet wethouder Peter van Huissteden anders. "De bedoeling is dat we een sporthal neerzetten, het wordt geen partycentrum. Dan hadden we inderdaad voor een andere plek moeten kiezen. Ook in de toekomst kunnen nog steeds evenementen worden georganiseerd. Als je daar gaat wonen moet je daar ook rekening mee houden."

Lees ook: Zorgen om toekomst sporthal Egmond 

Of de bewoners te laat zijn met het alternatieve plan is volgens Van Huissteden niet aan hem. Dat moet de raad bepalen. "Maar ik heb wel mijn bedenkingen. Er ligt nu een vergevorderd plan dat door de raad is goedgekeurd. De huidige sporthal verkeert niet meer in optimale staat. Om nu een ander plan te bedenken, betekent een vertraging van jaren."

Foto: NH/Tom Jurriaans