Ga naar Content

Joël Veltman geschorst voor AZ - Ajax, Zeefuik staat klaar

AMSTERDAM AZ en Ajax ontmoeten elkaar zondagmiddag in Alkmaar voor een ware topper in de eredivisie. De nummers twee en drie op de ranglijst hebben vijf punten achterstand op PSV.

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft voor zondagmiddag een defensieve puzzel op te lossen. Joël Veltman kreeg donderdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-1) zijn vijfde gele kaart en is geschorst voor de topper tegen AZ. Maximillian Wöber viel geblesseerd uit en is uitgeschakeld tot de winterstop. De Oostenrijker heeft lichte schade aan zijn binnenband.

Lees ook: Keizer roept niet meteen om extra verdedigers

Andere verdedigers als Nick Viergever en Daley Sinkgraven zijn al langer geblesseerd. Donderdag vielen Deyovaisio Zeefuik en Mitchell Dijks in. Keizer vindt Zeefuik momenteel verder in zijn ontwikkeling dan de Colombiaan Luis Orejuela: "Deyovaisio heeft jaren in de jeugdopleiding van Ajax gespeeld. Dat is een voordeel." Zeefuik zelf gaat ervan uit dat hij zondag in de basis staat. 

Lees ook: AZ wil nu ook punten pakken tegen een top-3 ploeg

AZ - Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd is live te horen op NH Radio. Edward Dekker en Klaas Jan Bos doen verslag in NH Sport.