Ga naar Content
Sport

Keizer roept niet meteen om extra verdedigers

15 december 2017, 15.41 uur · Aangepast 15 december 2017, 15.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

AMSTERDAM Ajax-trainer Marcel Keizer roept nog niet dat er in de winterstop versterkingen moeten komen, nu een flink aantal verdedigers door blessures aan de kant staat. Hij wil even afwachten hoe dezaken zich ontwikkelen. "Ik kan me voorstellen dat mensen zeggen dat er spelers bij moeten komen, maar zover ben ik nog niet. Laten we het even aankijken."

Ajax trok eerder al centrale verdediger Perr Schuurs aan van Fortuna Sittard. Hij staat vanaf 1 januari onder contract bij de Amsterdammers, maar er is afgesproken dat hij het seizoen afmaakt in Limburg.

Lees ook: Perr Schuurs van Fortuna Sittard naar Ajax

Keizer gaat ervan uit dat Nick Viergever na de winterstop weer beschikbaar is. Afgelopen donderdag tegen Excelsior viel Maximilian Wöber geblesseerd uit. Het is nog niet duidelijk hoe het met hem is, maar hij speelt zondag niet tegen AZ. Naast Viergever is ook Daley Sinkgraven nog voor langere tijd uitgeschakeld. Joël Veltman is bovendien geschorst voor de ontmoeting in Alkmaar.

Lees ook: Ajax doet goede zaken

Hoe de opstelling er nu gaat uitzien wilde de coach niet zeggen. Wel liet hij weten dat Lasse Schöne aanvoerder is, nu Veltman ontbreekt. Veltman liet na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior (3-1) weten dat de meest voor de hand liggende verdediging zou zijn: Zeefuik, De Ligt, F. de Jong en Dijks.

Younes nog geblesseerd
Wanneer Amin Younes weer beschikbaar is wist Keizer nog niet. De linkerspits is al enige tijd geblesseerd. "Hij is voor onderzoek in Duitsland", aldus de coach. "Er is op dit moment verder niets over bekend."

Topper AZ - Ajax
Keizer verwacht in Alkmaar een aansprekend duel. "De wedstrijden tegen Feyenoord en PSV zijn doorgaans de toppers in de eredivisie. Nu geldt dat ook voor de wedstrijd tegen AZ."

Ajax en AZ delen de tweede plaats, op vijf punten van koploper PSV.