Ga naar Content

AZ wil nu ook punten pakken tegen een Top 3-ploeg

WIJDEWORMER In Alkmaar vinden ze het de hoogste tijd worden dat AZ eens punten gaat pakken tegen een traditionele top drie-ploeg, AZ-coach John van den Brom voorop.

"Ja, dat speelt enorm hier", zegt Van den Brom twee dagen voor de Noord-Hollandse derby tegen Ajax. "We staan er goed op, maar tegen de top drie moet het beter."

Verder
AZ verloor dit seizoen van Feyenoord en PSV. Dat zit Van den Brom nog steeds niet lekker. "Voordeel is nu wel dat we een stuk verder zijn dan toen. Dan moet het maar een keer gebeuren."

Okselfris
Terwijl Ajax defensieve problemen heeft met veel blessures en een schorsing, kan Van den Brom beschikken over een nagenoeg fit elftal. "We zijn fit, staan er goed op. En wat natuurlijk ook zo is, is dat als het loopt iedereen er bij wil horen. Zo werkt dat."

48 uur
AZ speelde dinsdagavond tegen PEC Zwolle, terwijl Ajax donderdagavond laat op de avond in actie kwam. Dat betekent dat AZ twee dagen meer rust heeft dan de Amsterdammers. "Voor de spelers die fit zijn maakt dat niet uit, we spelen allebei geen Europees voetbal. Dus zijn superfit. Ajax en wij."

Het duel tussen de nummer twee en drie op de ranglijst begint zondag om 14.30 uur. Het duel in het AFAS stadion is uitverkocht. De wedstrijd is integraal te volgen via de radio in een uitzending van NH Sport.