Ga naar Content

12-jarige dochter opnieuw lastiggevallen door Alkmaarse pedo: "Deze man is doodziek"

ALKMAAR De 66-jarige Alkmaarder die dit weekend opnieuw werd aangehouden op verdenking van ontuchtige handelingen op internet, heeft ook de 12-jarige dochter van Cornel Gorsselink weer online benaderd. Dat zegt de vader van het meisje in een reactie op de nieuwe aanhouding, tegen NH Nieuws.

In juli werd de 66-jarige man aangehouden op verdenking van het bezit van kinderporno. Cornel leverde de man hoogstpersoonlijk af bij de politie toen hij zelf had uitgezocht wie zijn dochter lastigviel. Tot zijn grote ergernis werd de man niet direct opgepakt. Pas nadat er meerdere aangiftes binnenkwamen, is dat eind juli alsnog gebeurd.

Lees ook: Alkmaarse pedofiel opnieuw aangehouden

In afwachting van het onderzoek werd de man onder voorwaarden vrijgelaten. Nu hij niet aan die voorwaarden heeft voldaan, is hij weer opgepakt. Dat nieuws komt voor Cornel niet als een verrassing. "Aan de ene kant verwondert het me wel, aan de andere kant natuurlijk totaal niet. Die man is gewoon doodziek, die moet je niet thuis laten zitten", reageert hij op de aanhouding.

Lees ook:  Vader die pedofiel afleverde bij politie is 'trots en heel blij' met aanhouding

Ruim een week geleden probeerde de man bovendien weer contact te zoeken met zijn dochter. "Toen kwam mijn dochter naar mij toe, dat er een nummer op haar telefoon binnenkwam. Ik ben dat nummer vervolgens gaan bellen. In eerste instantie kreeg ik de voicemail, maar later kreeg ik hem wel zelf aan de telefoon." Cornel wilde daar vervolgens nog melding van gaan maken, maar het nieuws van de aanhouding heeft hem inmiddels ingehaald.

Lees ook: Boze vader levert vermeende pedofiel af bij politie

De rechter besluit deze week of de man alsnog langer vast blijft zitten gedurende het onderzoek. Cornel denkt dat ze hem naar verloop van tijd toch gewoon weer naar huis sturen. "En dan krijgt hij weer restricties dat hij niet op internet mag. Maar ik heb al foto's van hem gezien in de bibliotheek, dan gaat 'ie daar zitten. Dus ja, zeg het maar", besluit Cornel enigszins moedeloos.

Foto: Sam Hagens / Op de foto: Cornel Gorsselink