Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Alkmaarse pedofiel opnieuw aangehouden

27 november 2017, 12.05 uur · Foto: Chelsea

ALKMAAR De politie heeft een 66-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van ontuchtige handelingen via internet. De man werd in juli ook al aangehouden nadat een vader van een 12-jarig meisje, dat hij lastig viel op social media, de man zelf besloot af te leveren bij de politie.

Het Openbaar Ministerie laat nu in een persbericht weten dat de man afgelopen zaterdag is aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. De rechtbank besloot begin september om gedurende het strafrechtelijk onderzoek hem onder voorwaarden vrij te laten. "Nu de verdachte deze voorwaarden heeft overtreden is hij opnieuw aangehouden", schrijven ze in een verklaring.

Lees ook: Vader die pedofiel afleverde bij politie is 'trots en heel blij' met aanhouding

In de woning van de Alkmaarder zijn opnieuw digitale gegevensdragers in beslag genomen. Die zullen verder worden onderzocht. De rechtbank zal deze week een beslissing nemen of de man weer vrij kan komen of dat hij tijdens het onderzoek vast blijft zitten.

Lees ook: Boze vader levert vermeende pedofiel af bij politie

De vader van het meisje kwam in juli groot in het nieuws nadat zijn 12-jarige dochter werd lastig gevallen door de man. Hij besloot de man met een vriend zelf op te zoeken en leverde hem vervolgens af bij de politie.