Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Boze vader levert vermeende pedofiel af bij politie

25 juli 2017, 15.51 uur · Aangepast 25 juli 2017, 21.42 uur

ALKMAAR Een vader van twee meisjes die via internet worden lastiggevallen door een 66-jarige man uit Alkmaar, heeft hem na een burgerarrest aan de politie overgeleverd.

Cornel Gorsselink ontdekte dat de man zijn dochters lastigviel en liet het er niet bij zitten: met een vriend toog hij naar de woning van de vermeende pedofiel en verzocht hem om naar het politiebureau te gaan. Die liet zich verrassend makkelijk overhalen en ging mee. 

Volgens onze mediapartner Alkmaar Centraal gaat het om André K.. "Vandaag de vuile vieze putwurm [...] te pakken gehad die mijn dochters van 12! lastigviel met vieze gore foto's en vieze voorstellen", schreef de vader eerder op Facebook. "Deze 66-jarige pedo valt dus op kleine meisjes die hij lastigvalt via Instagram en andere sociale media. De foto's die hij vaak verstuurt zal ik jullie besparen maar dat zijn geen vakantiekiekjes van de Efteling etc!"

Vieze foto
De dochters van Cornel zijn niet de enigen die door de man zijn benaderd. Ook de Alkmaarse Chelsea (18) kreeg berichtjes van hem. "Hij had mijn telefoonnummer op de een of andere manier van iemand gekregen en had op Facebook gezien dat ik ook in Alkmaar woonde. Ik dacht dat hij bij mij niets zou doen, omdat ik al wat ouder ben dan die andere meisjes, maar uiteindelijk toch wel. Hij had me een heel vieze foto van hemzelf liggend in alleen een onderbroek gestuurd."

Chelsea hoopt dat de aandacht de politie zal aansporen tot handelen. "Hij moet achter slot en grendel verdwijnen. Hij is natuurlijk al wat ouder, maar op geen enkele leeftijd mag je zo tegen tienermeisjes praten. Dan zit er draadje bij je los." Ze is bang dat, als de politie niet achter hem aangaat, mensen uiteindelijk zelf het heft in handen nemen, met alle gevolgen van dien.

Geen aanhouding
Een woordvoerder van de politie geeft aan dat de man bij hen bekend is en dat er een onderzoek naar hem loopt. Omdat er geen aangifte tegen de man is gedaan, heeft de politie hem niet aangehouden. Cornel legt zich daar niet bij neer. "Ik ga vanavond of morgen weer bij hem langs. Ik blijf hem naar de politie brengen tot die iets doet."

De politie laat weten dat de vermeende pedofiel niet is aangehouden. De man is wel al langer bij ze bekend. Ze zijn een onderzoek gestart.

— Sam Hagens (@SamHagens) 25 juli 2017

Cornel geeft niet op: "Ik ga vanavond of morgen weer bij hem langs. Ik blijf hem naar de politie brengen tot ze iets doen."

— Sam Hagens (@SamHagens) 25 juli 2017

Reactie gemeente Alkmaar
In een reactie stelt de gemeente Alkmaar dat de burgemeester op de hoogte is van de onrust. "Vanzelfsprekend keurt de burgemeester de handelingen van deze persoon af, maar zolang er geen sprake is van strafbare feiten kan er niet strafrechtelijk worden opgetreden", aldus een woordvoerder.

De gemeente laat verder weten dat er al "verschillende interventies zijn geweest, maar die hebben nog niet geleid tot een adequate oplossing". Wanneer er zich iets voorvalt in deze zaak is het belangrijk dat burgers hiervan melding of aangifte doen, benadrukt de woordvoerder. "Op basis daarvan kan er actie worden ondernomen." Zelf het recht in eigen hand nemen, is niet de bedoeling.