Ga naar Content

Tiener investeert cadeautje van oma in bitcoins: 100.000 euro verdiend

NAARDEN Bram van Stadt uit Naarden kreeg op zijn dertiende 800 euro van zijn oma. En dat kan je natuurlijk direct uitgeven aan een spelcomputer of een nieuwe laptop, maar Bram had een ander plan. Hij besloot het cadeautje van zijn oma te investeren in de digitale munt bitcoin.

UPDATE 21-12: Het verhaal blijkt een versinsel te zijn van twee scholieren. Lees hier hoe het verhaal echt in elkaar steekt. 

De keuze van de inmiddels 17-jarige Bram bleek een slimme zet. Zijn 800 euro is inmiddels ruim 100.000 euro waard. De koers van de bitcoin is de afgelopen tijd enorm gestegen en dus is de jonge slimmerik spekkoper. "Het klonk interessant en ik had het geld niet echt ergens anders voor nodig, dus het leek me wel een leuk idee", vertelt Bram over zijn keuze.

Lees ook: Amsterdamse politie koopt een mitrailleur met bitcoins

Met de digitale munt kun je tegenwoordig op veel verschillende plekken online betalen. Toch geeft Bram voorlopig nog niets van zijn opgebouwde vermogen uit. "Ik geloof erin dat het nog gaat stijgen, dus ik wacht nog even. Uiteindelijk wil ik ervan leven, in bitcoins. Dus dan wil ik er een huis en een auto van kopen", besluit hij zelfverzekerd.

Foto: NH / Emmelie Valkenburgh